onsdag 29 maj 2013

320cm vågrät och 110cm lodrät... exkl fransarna.

Den täcker nästan hela väggen i sovrummet.. uppspikad på vägen för "Blockning" dvs att man först fuktar sjalen och sedan spänner ut den till den form den ska ha.. sen får den torka så... och det är precis vad min spindelsjal är utsatt för just nu. ;-D
löjligt många spikar gick det åt också....
 
 

här syns färgen lite bättre... det är som jag visat tidigare ett rätt melerat garn som jag använt mig av... går i lite jordiga samt blåa toner.. så snygg till jeans gissar jag! hihihi.. detta är mitt största virkade alster någonsin... och jag känner mig mycket stollt över det faktum att jag gjort ett plagg som jag själv kommer använda. en rätt härlig känsla!

Bakom sjalen så skymtas också våran "bedårande" 70:tals tapet.... och Nej den ska inte vara kvar!
här inne i sovrummet så ska det råda lugn... ja när vi har hunnit fixa till det förståss. ;-D


Annat nytt är att våra söta små Tissetatter äntligen har kommit hem!
de har ju bott hos sin Farmor under tiden som vi har flyttat och stökat här hemma... men så i Lördags så hämtade vi hem dem.. Bilfärden tyckte de väll inte så speciellt mycket om... men väl framme så var de enbart nyfikna.. ja kanske lite konfunderade över att "Deras" möbler var rätt men allting annat var fel.. men som de katter de är så tog de detta med gämnmod och gav sig ut på upptäcksfärd.

-Me! va gör du där ute då mamma!? och utan att ta med MIG ut!?

 
 -Vet inte vad mamma gör där ute.. men vist är det bra taskigt att inte ta med oss ut va!?


Sele är nu inköppt.. så snart ska de få följa med ut på tomten.. så får vi se vad de tycker om den saken sen.  blir intressant att se hur de reagerar på grannhundarna.. och på alla olika dofter och de andra katterna som finns i området... så utifrån det så får vi se om det får bli burbygge eller löplina.. eller kanske såsmåningom rentav frigående utomhus.  De visar i vart fall stort intresse av att få gå ut... så vi får prova och se hur det går helt enkelt.

jo. det jag höll på med, under övervakning av två nyfikna katter.. var att gå runt i trädgården och fotografera lite av de blommor och växter som kommer upp där. ;-D

Här är lite bilder ifrån vår trädgård i full blom!










 
 
Ha en Häääärlig dag vänner!
Kraaaaaaaam!

torsdag 23 maj 2013

Det växer i trädgården min!

Ja det växer verkligen i vår trädgård! och det som växer fortast är kirshkol och gräs! hahahah.. tätt följt av rabarberna och pumporna som vi driver upp innomhus. så visst händer det saker!
 
Här är trädgården på baksidana v vårt hus. med vinbär/krusbär och rabarber.. samt lite äppelträd och annat roligt. här är också planen att anlägga ett trädgårdsland och plantera våra pumpor!
 

Men det är inte bara det som växer i trädgården... här kommer lite fler bilder på saker vi har... ;-D

1. vet inte vad detta är.. men det verkar ju vara nån blomma...


2. gissar på typ vildvin eller så... ?
 
3. har inte den blekaste aning om vad detta är....?

 
4. Denna vet jag inte heller vad det är. på bilden så påminner det lite om när gräslök blommar. men gräslök är det Inte. så mycket vet jag allt! hihihi.. dessutom är denna myyyycket större!


5. Ormbunke!! yay! något som jag utan tvekan vet vad det är för något!!

6. Lillstuga... ja det är ju ingen direkt växt det då... men titta bara så grönt och härligt det är runtekring den!
 
7. Vad tusan är det här för något?? de är liksom lite konstigt platta i växtsättet om ni förstår? lite som en del orkideér kan vara...?

 
 8. Min Mahonia i ful blomm! doftar sött av honung. härligt att mötas av den doften när man kommer hem om kvällen!


9. Vi har "Spioner" i våra rabater! blir spännande att se dem i full blomm!

 10. Hägg i full blomm!.. sen villken sorts hägg det är har jag ingen aning om.. men hägg är det i alla fall!

 
11. Ogräs i rabatten.... men de ÄR ju så fina!


12... ja gär behöver jag återigen hjälp med vad det är för något... den klättrar och slingrar sig runt vårat träräcke på framsidan i alla fall.. så något klättrigt är det!

13. Rabarber. i full blom också kan trilläggas!.. och DET var ju inte meningen! men det gick på två röda det!? vad gör man nu då?... skär man bort blomman.. elelr ska man rycka upp den på samma vis som man skördar rabarberna eller vad?

14. nån form av dekorativ växt uppenbarligen.... men vad är det?

 
 
 
Ja det var nog alla bilder för denna gång... tyvärr är de lite gryniga då de är tagna i skymning utan blixt, med mobilen... men man ser ju endå växterna ;-D
ser fram emot era gissningar om vad det kan vara för något.
 
tooodeloo!

onsdag 22 maj 2013

Färdig Spindelsjal!

Så blev min Spindelsjal klar!
Här syns en liten del av den... den är nämligen rätt stor... så att lyckas få med hela på bild är lite småsvårt!
men det ska nog lyckas det också såsmåningom. ;-D
 
 
 

Garnet som ajg använt är ifrån Järbo Garn och Heter Raggi. antar att det egentligen är tänkt till raggsockor då... men jag tyckte det var så fint på nystanet, så jag köppte det endå! min sjal blev kanske lite väl melerad till färgen.... men jag tycker om den endå! hihihi..
sen valde jag att göra fransar på den också.. istället för att virka en liten "spetskant". kände att det inte riktigt passade med spetskant på denna på något vis...?


tisdag 21 maj 2013

Hur min Järnek blev en Mahonia..

När vi köppte vårt hus så var det ju djupaste vinter och snö precis överallt! så trädgården såg vi inte något av annat än på bilder ifrån mäklaren. och på en av Mäklarens bilder så är där en vacker grön buske som mäklaren skrev var Järnek.
här är Mäklarens bild:

 
 

Jag som är så Jultokig blev ju förståss själaglad! Tänk va! en egen Järnek på tomten!
när vi var och besåg huset så såg vi förståss inte denna... eftersom den var helt begravd av snö. men den sitter brevid garaget i alla fall.. och stor är den också!
sånär vi flyttade in så fick vi skotta fram den under snösmältningen och försöka att binda upp den en aning så den inte skulle ligga och ta upp halva infarten... men fint grön var och är den fortfarande.

sen så började den sätta blomknoppar och slog ut i jättevackra, lätt Honungsdoftande Gula blommor! ... Humm.....  Järnek har inte Gula blommor.... Det fick jag lära mig när jag Googlade på den för att se skötselråd.
Så min vackra Järnek är inte alls en Järnek. utan en skl Mahonia.


"Mahonia, Mahonia aquifolium, får i april-maj stora, ljuvliga klasar av varmt gula blommor. Efter blomningen utvecklas dekorativa blådaggiga bär. De är mycket sura men vissa fåglar låter sig väl smaka. Buskarna blir uppemot en meter höga och nästan lika breda."



Hepp! så nu är man med en Mahonia då..  Gott om överraskningar i trädgården är det ju helt klart! ;-D

Förutom denna något oväntade utveckling så kommer det upp saker lite här och var i trädgården... bla Pioner. så det är roligt att ta en vända var dag och spana efter nya saker....
Något vi däremot har överskott av är Kirskål


Förstod ju aldeles för sent vad detta var... så alla rabatter är totalt invaderade! .. så en rejäl storrensning är nödvändig för att ge de andra växterna en chans att växa.... bara bekymmret att få in detta i "kalendern" någonstans också.... det är ju inte direkt så att man har en massa tid att slå ihjäl! ;-D

toodelooo!

lördag 11 maj 2013

Spindelsjal... helt klart ett beroende!

Jag läste varningen som en annan bloggerska skrivigt. att virkande at Spindelsjalar är högst beroendeframkallande.... hö hö hö tänkte jag.. och gav mig glatt i kast med hennes utmärkta mönster...  Jag är nu Hooked!
det här är Minst lika beroendeframkallande som att virka mormorsrutor!.. jistanes!
det roligaste är att det känns som att man kommer nånvart med det hela också!.. snart är min första sjal klar faktiskt.
bloggernskan, vars mönster jag följer, brukar virka så hon har 6 stycken "spindlar" på raken... min sjal har just nu 8 och jag har just påbörjat nästa rad med 9 stycken i... ;-D men så ville jag ha en stor sjal också.. och inte en halsduk/scarf...
mitt hitills största projekt i virkväg är detta. känner mig lite stollt över det faktum att jag faktiskt virkar något som jag själv kommer att använda mig av.

mönster hittar ni Här

tjingeling vänner! och ha en Härlig Helg!

torsdag 9 maj 2013

Varning för Vildsvin!


Ja det är ju vad denna vägskyllt talar om... att det finns vildsvin i området. första gången jag sett en sånhär skyllt var när vi flyttade till huset i Rånäs... och min tanke var ju, förutom att vildsvin är jäkligt gott att äta! att det vore ju lite kul att se ett sådant ute i det fria.
Det har jag gjort nu.
Jag trodde ärligt talat först att det var en Björn som kom springade över vägen i skymmningen! jäklar vad den var både stor och lurvig!  men det var ett vildsvin alltså.
Maken, som sett ett vildsvin för några år sedan sa att det troligen var en "liten" sugga som vi sett.. jag bara känner, att om DET var en LITEN sugga... vill jag inte möta en stor Gallt ute på prommenad!

Såhär lurvig och rätt söt, var det vildsvinet som vi såg springa över vägen ett par killometer hemmifrån.
hoppas bara att den vi såg inte gör "hemmbesök" ;-)