fredag 14 juni 2013

Vid regnbågens slut.....

.... Sägs det ju att det sak finnas en skatt begravd!.. men inte tror jag då att Uppsala kommun skulle bli så himmla glad på mig och jag sprungit ner med en spade och börjat gräva mitt i vägen i går inte! hihihi... så jag fick nöja mig med att försöka fotografera skönheten istället... men som alla vet så är ju just regnbågar väldigt svåra att få till på bilder... Tyvärr måste jag säga. för jag tycker det är något nästan Magiskt vackert över dem!

 
Nu ska här njutas av Semester!.. här ska fixas och donas i huset så det står härliga till.. och förhoppningsvis så kanske vi hinner få ordning på nya badrummet nu då... och lite ordning i övriga huset också!.. bara en sådan sak som att sätta ihop garderoben och kunna packa upp sina kläder är ju Väääldans lockande! hihihhi.. så här åks ingenstans under semestern inte!
Däremot så är ju alltid Vänner välkommna över på lite grillning och fika. ;-)
 
mys på med er vänner! så syns vi snart!
kramizar!

onsdag 12 juni 2013

kom "liljor" och akvileja, kom rosor och..... Oregano?

Lite uppdatering nu då vad vi har i Trädgården denna vecka ;-D är lika kul varge gång att gå en runda och titta efter nya saker som tittar upp lite här och var...
 
två stora bestånd med Dagliljor har vi bestämt i rabatten... vackra och väldoftande lyser de upp och välkommnar alla som kommer längs infarten.
 
 
Akleja eller Akvileja har vi gott om på tomten. något som jag är glad över eftersom jag verkligen Älskar dessa söta blommor!
 

Vår södra husgavel är lite beväxt... ska ta och flytta på lite växter sen och ha dem längs spaljeer istället.. så de inte förstör husfasaden... men det som klänger längs huset är Vildvin... och lite av det som klänger på staketet är kaprifol. tycker om båda! så detta är jag glad över. dock ska de flyttas på en aning sen.. måste fixa iordning nytt område bara.
 
 

Tror att vi har två olika sorters Vildvin faktiskt... är ju två distinkt olika bladformer på dessa.
 


 
Krusbär kommer det också på baksidan. vi ahr två buskar med krusbär.. och båda komemr det bär på! ser fram emot att gå och nalla krusbär direkt ifrån busken sen när de är mogna!


 
Vinbär komemr det också... och här har vi desto fler buskar. verkar som att de alla är svarta vinbär också... men riktigt säker är jag inte innan jag sett bären... så det finns fortfarande hopp om röda eller vita också.



förutom dessa grödor så har vi också planterat två rader med pumpor på tomten. det är tre olika sorters pumpa som vi drivigt upp inne... så nu hoppas vi på att åtminstonde några av plantorna tar sig... något de verkar göra.. så håll tummarna!


 
och det får avsluta dagens "expedition" in i trädgården ;-) .. för tro´t eller ej, men vi gör annat också! hihihihi..
Köket är nu snubblande nära "Färdigt" efter renoveringen... eller Uppfrächningen snarare... men efter all målning och kakling och gud vet allt så känns det verkligen som en renovering.
Nu i helgen så kom kakellisterna på platts.. och jag målade lite skåpstomme vid fläkten.. så nu återstår kryddhyllan att måla och sen är det lite krokar och så som ska upp... sen är vi faktiskt klara med det hela!.. ja..jo.. vi pratar om att byta ut golvet också... så det får tillkomma sen kanske.... ;-D
 
Badrummet är ju också pågående.. men här har vi inte kommit så långt ännu... maken har fått toaletten på platts iaf.. så nu har vi två fungerande sådana... men det återstår rördragning och instalation av dusch och handfat.. samt duschvägg... och det är här vi sitter lite fast just nu.. vi har ingen duschvägg ännu... men vi behöver ha den innan vi kan dra rören till handfatet... *suck* .. så det är lite av ett moment 22 där... men å andra sidan så ska vi måla taket och sätta lister kring fönster och dörr... så visst finns det att göra!.. sen ska vi också sätta in en badrumsfläkt och låta elkillen komma och sätta tillbaka elementet, koppla in fläkten och också lampan i spegelskåpet...  men allt detta får göras under vår semester helt enkelt. :-D ... och nej, vi kommer inte baaara renovera under semestern.... det ska allt bli lite avkoppling också... måste få njuta lite ju! ;-)
 
ta hand om er vänner!

onsdag 5 juni 2013

En Underbar överaskning kom med posten!

 Ja en överaskning var det verkligen när maken kom med posten och gav mig ett stort vitt paket.
Inte har jag beställt något på internet på ett tag tänkte jag först... så vad kan detta vara nu då?
Handskriven adress var det också... och handstilen ringde några klockor... kan det vara..?

Och visst var det!
min kära vän Ninnibus hade förärat mig med en helt underbar handvirkad Poncho!
Den är i naturvitt mjukt garn, är fantastiskt len och fylld med god doft och kärlek! (och ett och annat utlovat katthår, villket bara är en bonus! )

Tack finaste vännen min för denna fantastiska gåva!! ett givet favoritplagg.. med en jättefin etikett!

 
 
 
 
 
jag trotsade tråkvädret för att posera utomhus i den underbara ponchon <3.. och tillockmed väderguden verkade tycka om den, för det var uppehåll i småregnandet så länge jag var ute i den! hihihi.. får ha den på mig hela sommaren alltså! ;-)